Liebherr Can-line storing opgelost

13-12-2018 16:30Dinsdagmiddag, half 4. Op ons kantoor in Ede ontvingen we een telefoontje van een eigenaar van een Liebherr R926 advanced. Hij zat met een probleem: wanneer hij het contact aanzette van zijn Liebherr, hoorde hij een pieptoon. In zijn display verscheen ‘Can time-out op module 91/92’. Zijn vraag was of wij dat konden oplossen, het liefst zo snel mogelijk. Wij gingen uiteraard aan de slag!

Het CAN-line probleem

Een storingsmelding is natuurlijk niet fijn. De storing kan immers overal zitten. Is het de software of de hardware? Is het de computer of de machine? Het wordt nog lastiger als de storing schijnbaar willekeurig in beeld verschijnt. Soms helpt het om de machine simpelweg te herstarten of om de massa eraf te halen. Maar vaak is het probleem hiermee maar tijdelijk verholpen.

Toen wij ter plaatse kwamen, bleef de storing in beeld staan en deed de Liebherr R926 helemaal niets meer. Daarmee was het probleem duidelijk, maar ook veel groter geworden…

Want hoe verplaats je een machine die niet werkt?

De machine moest naar onze werkplaats in Ede om het probleem goed te kunnen verhelpen. Maar ja, de Liebherr reed geen meter meer vooruit. De oplossing was het opbouwen van een noodkast. Deze noodkast zit vol met elektronica waarmee we de defecte elektronica tijdelijk omzeilen. We sloten ter plaatse de noodkast aan met diverse overbruggingen. Nu startte de machine weer en konden we hem op de vrachtwagen rijden.

En dit is wat we vonden in Ede

Aangekomen in Ede hebben we de Liebherr R926 onderzocht. We zagen dat veel kabels in slechte staat waren. Voor de zekerheid vervingen we alle slechte kabels. Dit zorgde ervoor dat de storing niet meer terugkwam. En daarmee was het probleem opgelost. Maar we waren nog niet klaar.

Extra service

Omdat de machine toch in de werkplaats stond, hebben we direct een rij alarm opgebouwd. Dat doen we altijd volgens de Liebherr normen. Ook had de machine een barst in de ruit. die we direct netjes hebben vervangen.

Het resultaat? Een tevreden klant die weer zorgeloos aan het werk is met zijn Liebherr R926 advanced. Niet alleen de storing is verholpen, maar de hele machine is weer netjes.

Heeft u ook een storing?

Heeft uw Liebherr graafmachine ook een can-line probleem? Bij ons kunt u altijd terecht voor advies van specialisten. Wij zorgen dat u weer zonder problemen verder kunt werken. Bel naar 0318 639303 of stuur een email naar info@rsotechno.nl.  Terug