Overlay

Nieuws

Alles wat u moet weten over de eindaandrijving van een Liebherr

Alles wat u moet weten over de eindaandrijving van een Liebherr

Een belangrijk onderdeel van een mobiele graafmachine of rupskraan is de eindaandrijving. Daarom leggen we in dit blog uit hoe een Liebherr eindaandrijving werkt en wat u moet weten als het vervangen moet worden. Een eindaandrijving zit op een laadschop, mobiele graafmachine, rupsgraafmachine en een bulldozer.

De werking van een eindaandrijving

Een eindaandrijving brengt de kracht van de rijmotor over naar de wielen of de rupsbanden. Een eindaandrijving bestaat intern uit diverse tandwielen die de kracht van de rijmotor vergroten.

Slijtage van een Liebherr eindaandrijving

Na verloop van tijd verslijt een eindaandrijving. Als de tandwielen versleten zijn, ontstaat er speling tussen de tandwielen. In de ideale situatie moet alles naadloos op elkaar aansluiten. Slijtage is duidelijk te merken als u de lagers en tandwielen met de hand heen en weer kunt bewegen.

Een enkel onderdeel vervangen is niet verstandig

Ons advies is om bij slijtage de hele eindaandrijving te vervangen. Als er één onderdeel vervangen wordt zal deze snel slijten. Dit komt omdat het nieuwe onderdeel al snel meegaat in de slijtage als oudere onderdelen al een beetje versleten zijn.

Tijdig vervangen

Een Liebherr eindaandrijving slijt bij normaal gebruik. Hoe langer dit doorgaat, hoe sneller een flinke beweging tandwielen kan laten inslijten. Om stilstand te voorkomen is het van belang om tijdig de eindaandrijving te vervangen.

Betrouwbare onderdelen in de webshop

Elke eindaandrijving die bij Grovema binnenkomt wordt uit elkaar gehaald. We controleren elk onderdeel op slijtage. Zo bent u verzekerd van een goed werkende eindaandrijving als u deze koopt via onze webshop.

Eindaandrijving voor mobiele graafmachines en voor rupskranen

Zoekt u een eindaandrijving voor een mobiele graafmachine of laadschop? Kijk dan bij de categorie ‘as’. Of ga direct naar de juiste categorie.

Zoekt u een eindaandrijving voor een rupskraan of bulldozer? Kijk dan bij de categorie ‘eindaandrijving’. Of ga direct naar de juiste categorie.

 

Veel gezochte Liebherr eindaandrijvingen

FAT450/044
Onder andere gebruikt in de Liebherr R954 / R954B

FAT350P022
Onder andere gebruikt in de Liebherr R902 / R904 / R912

FAT500D585
Onder andere gebruikt in de Liebherr LR632 / LR632 B / PR732 B / PR732

FAT500/035
Onder andere gebruikt in de Liebherr R954 / R964 / R964B / R954B / R954C / R964C

FAT400P073
Onder andere gebruikt in de Liebherr R934 / R944 / R942 LI / R932 Li / R934B / R944B

06-08-2019 08:48