Overlay

Nieuws

Alle informatie over een gebruikte Liebherr rijmotor

Alle informatie over een gebruikte Liebherr rijmotor

Wist u dat de rijmotoren van een Liebherr rupskraan één van de belangrijkste onderdelen zijn? De rijmotoren zorgen voor de voorwaartse snelheid van de graafmachine. Bent u benieuwd hoe rijmotoren precies werken? Wij vertellen het u in dit blog.

Hydrostatisch aangedreven

Een rijmotor is hydrostatisch aangedreven, dat betekent dat de kracht van de motor door oliedruk wordt aangestuurd. Het is dus geen verbrandingsmotor zoals de hoofdmotor. De hoofdpomp in de graafmachine zorgt voor de juiste oliedruk waardoor de rijmotor in werking wordt gezet.

Rijmotor en eindaandrijving

Elke rupskraan heeft twee rijmotoren. Eén voor elke zijde. Beide zijden hebben ook een eindaandrijving. De rijmotor geeft zijn krachten door aan deze eindaandrijving.

De tandwielen in de eindaandrijving zorgen ervoor dat de krachten versterkt worden. Hierdoor is er altijd voldoende kracht om de machine in beweging te zetten. Uiteraard zorgt dit systeem er ook voor dat de voorwaartse snelheid minder wordt. Het is dus geen versnellingsbak maar een ‘vertragingsbak’.

Onderhoud van een Liebherr rijmotor

Een rijmotor is een sterk onderdeel van een graafmachine en zal niet snel kapot gaan. Na verloop van tijd zullen rijmotoren echter wel slijten. Waardoor de rijmotor uiteindelijk minder kracht afgeeft. Dit kunt u merken in uw dagelijks gebruik.

Een rijmotor is zeer geschikt voor revisie, wij adviseren u dan ook om een rijmotor met slijtage te laten reviseren. Dit is goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe rijmotor. Wilt u meer weten over het onderhoud van rijmotoren? Neem contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Prijs gebruikte Liebherr rijmotor

Een nieuwe rijmotor kost algauw tussen de 10.000 en 20.000 euro afhankelijk van het type. Daarentegen bieden we een rijmotor soms al voor 30% van de nieuwprijs aan. Dat is pas voordelig! En daarbij geven we gewoon 3 maanden garantie op een gebruikte rijmotor. Want elke rijmotor die we leveren is van binnen en buiten gecontroleerd. De kwaliteit is dus gegarandeerd.

Populaire rijmotor

Dit zijn de meest gezochte rijmotoren in de webshop.

DMVA165
Rijmotor geschikt voor o.a. de Liebherr A316 en A900c

FMF064
Rijmotor geschikt voor o.a. de Liebherr R912 en R922

FMF032
Rijmotor geschikt voor o.a. de Liebherr A900 en A902

FMF125
Rijmotor geschikt voor o.a. de Liebherr R954 en R956

FMV075
Rijmotor geschikt voor o.a. de Liebherr R904 en R924

26-08-2019 15:17